Category: Фитнес

Што да очекуваш по еден месец ЕМС тренинзи за да стигнеш до целта?

Тренингот со ЕМС (електрична мускулна стимулација) се здоби со популарност во последниве години како временски ефикасен и интензивен метод за вежбање. Многу луѓе се љубопитни за резултатите што можат да ги очекуваат по еден месец вежбање ЕМС односно со 2 х 20 минути неделно тренинг. Во овој блог пост, ќе ги истражиме потенцијалните исходи и…

Трансформативно влијание на ЕМС технологијата за остварување на фитенс целите

Во потрагата по оптимална кондиција и слабеење, технологијата стана незаменлив сојузник. Еден таков пробив што привлече значително внимание е електромускулната стимулација (ЕМС). ЕМС технологијата го револуционизира начинот на кој пристапуваме кон фитнес целите, нудејќи високо ефективно и временски ефикасно решение за намалување на тежината и тонирање на мускулите. Во оваа статија, ќе истражиме зошто ЕМС…

Воведување ЕМС тренинг за психофизички активен живот

Веруваме дека секој човек барем еднаш во животот бил физички активeн, па тоа било и само пешачење. Но, дали се имаш запрашано, која активност ќе нѐ стимулира да останеме психофизички активни?! Истовремено да го вежбаме нашето тело, но и нашиот мозок?! Да трошиме што повеќе калории, а притоа да ја зацврстиме кожата по можност со…

Зошто ЕМС тренингот е поефективен од конвенционалниот тренинг?!

Брзото темпо на секојдневното живеење наметнува недостиг на време за сопственото здравје со листа од нездрави навики, па затоа вежбањето најчесто свесно го оставаме меѓу последните приоритети на листата! Денес, развојот на брзата технологија се прошири и во фитнес светот, а од нас се бара голема флексибилност за да имаме поквалитетен живот и заштеда на…